יום רביעי, 22 בדצמבר 2010

פוסט אחרון (בינתיים)

אנחנו חושבות שהתהליך שעברנו, די דומה לתהליך במאמר, בהתחלה חווינו את גישושי ההסתגלות וההיכרות עם רעיון הבלוג, לאחר מכן, התחלנו לערוך היכרויות בינינו, חיפשנו חברות שייכנסו לבלוגים שלנו והתחלנו לענות לבלוגים של חברות, אני חושבת שאנו עכשיו בין שלב שלוש לשלב ארבע, בו אנו גם מחליפות מידע וגם בונות את המידע בצורה יותר מקצועית וממוקדת על הנושא של האתר שלנו.
איננו יודעות איך האתר יתקדם בקרוב כאשר יסתיים הקורס, עם העומס הרב שאנו נמצאות בו, אך יש סיכוי שכאשר ירד העומס, נמצא את עצמנו ממשיכות לקיים את התנהלותו של האתר.
תודה לכולן ובהצלחה בהמשך - דפנה ונעמי.

יום שני, 20 בדצמבר 2010

שבוע 11 - בלוג שיתופי בוויקי

אנו חושבות שלבלוג שיתופי, כמו כל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות, החסרונות הם שכאשר לא מכירים, מן הסתם חלק גדול מן משתתפים וכך לא יודעים עד כמה המידע הנמצא בבלוג הוא מהימן והיתרונות הן שידע רב ומגוון מגיע בצורה זו מכיוון שהוא פתוח להרבה אנשים וכל אחד מהם תורם את הידע שלו, גם כקורא אפשר למצוא שפע של עניין מכיוון שגם בתחומי העניין ישנו שפע רב.
צריך להנות מהשיתופיות הזו ומשפע המידע שמגיע אך צריך להיות ביקורתיים וסלקטיבים כלפיו, לא בכדי שעבודות אקדמיות אינן יכולות להשתמש ברוב המידע הנצמא באינטרנט, מכיוון שאיננו יודעים ברובו - מה טיבו.
דבר נוסף, מאוד הגיוניים הממצאים במחקר אשר הראו שכתיבה רגשית, המשתפת בתחושות ומחשבות, הינה כתיבה שנוגעת ורלוונטית יותר אל הקוראים, מכיוון שנעים לנו לקרוא דברים שאנו מוצאים בהם אמפטיה או מזדהים לחלק מן הכתוב בהם.

יום שבת, 11 בדצמבר 2010

התיחסות להיפרטקסט

אנו מאוד נלהבות מרעיון ההיפרטקסט, אנו חושבות שהוא בעצם "פותח" עוד ועוד "חלונות" של מידע, אשר כל ילד בוחר לו מתי ואיזה "חלונות" לפתוח, מתוך תחומי העניין הרלוונטים אליו וכך אפשר להגיע ביתר קלות אל עולמו ונקודות החוזק האישיות של כל ילד באשר הוא. אנו מדברים כל הזמן על דרכים למציאת אפשרויות יעילות בכדי להגיע אל עולמו האישי של כל ילד ודרך זו היא נפלאה ויעילה בכדי לעשות זאת. אם נשכיל ונשתמש בהן באופנים שונים ומגוונים כמו ספרי ילדים, משחקים אינטראקטיביים ועוד, נוכל לגייס את פלאי הטכנולוגיה לטובתנו.

נקודת מבט למאמרו של הורויץ

אנו מתחברות במאמרו של הורויץ לכך שהעולם משתנה וחלק חשוב מאוד הוא שנהיה מודעים לכך, שצורות הלמידה של הילדים היום הופכות לאינטנסיביות, פתוחות וחשופות מאוד לעולם המדיה. האינטרנט מביא שפע של מידע זמין ויעיל בהרבה מקרים ונדבך נוסף לילדים הוא לימוד עמיתים אינטרנטי. אנו רואות את ילדינו בבית הספר, כיצד הם משתמשים במידע במחשב באופן כה טריוויאלי ופשוט, הם אוספים מידע מגוון בצורה כל-כך מהירה ופשוטה יחסית לכך שאנו היינו חייבים ללכת לספריה בשביל כל מטלה שקיבלנו כאשר היינו בגילם ולכן אופן איסוף המידע שלהם הוא יעיל ומרובה משלנו.

יום שלישי, 7 בדצמבר 2010

מומלץ !! דרך מהנה לשפר את שטף הקריאה של ילדכם

להלן קישור לאתר מקסים שנקרא "שטף קריאה", אתן מוזמנות להיכנס ולהתרשם.
האתר מאפשר קריאה של סיפורים וטקסטים ברמות שונות תוך מדידת זמן ומעקב על קריאה מדוייק.
בהצלחה !!
http://shetef.cet.ac.il/

יום שני, 6 בדצמבר 2010

אינטרנט בגן הילדים

לדעתנו מקומו של האינטרנט בגן הילדים בפרט ובחיי ילדים בגילאי הגן הוא מוגבל. כפי שאנו יודעות מתוך הניסיון ומתוך מה שכתוב במאמר, ילדים בגיל הרך לומדים מן המוחשי אל המופשט ולכן לפני שחושפים ילדים למידע באינטרנט שמציג באופן מופשט את המידע יש מקום לאפשר לילדים הצעירים ללמוד באופן מוחשי, לגעת, למשש, לטעום ועוד...
אנו חושבות כי חשיפה לאינטרנט בגיל זה צריכה להיות מבוקרת ובשליטה של מבוגר ולהוות אמצעי נוסף על אופן הלימוד הכל כך חוויתי ומוחשי.
קישור למאמר : http://www.gilrach.co.il/uploads/nirgal.pdf

יום ראשון, 5 בדצמבר 2010

התמודדות עם הכנת שיעורי הבית בראשית הדרך (כיתות א' וב')

במבט אחורה איננו זוכרות כמות כזו של שיעורי בית בכיתות הנמוכות. היום התחושה שלנו ושל הרבה הורים היא כי שיעורי הבית נועדו ללמד חלק מהחומר בבית על ידי ההורים במקום שהילדים ילמדו זאת בבית הספר. מרבית ההורים עובדים עד שעות מאוחרות ולכן פוגשים את ילדיהם רק בשעות אחר הצהריים ואז נשאלת השאלה, האם בזמן איכות כל כך קצר עם הילדים צריך להקדיש אותו להכנת שיעורים ולימוד חומר חדש או היערכות למבחנים?
אנחנו כאמהות שעובדות עד שעות הצהריים מוצאות את עצמנו פעמים רבות בוויכוחים וקונפליקטים עם הילדים סביב הכנת שיעורי בית רבים.
צריך לזכור את העובדה שילדים אלה עדיין צעירים ולא מזמן עזבו את הגן ועדיין זקוקים לתמיכה ותיווך של מבוגר בהכנת שיעורים .
נשמח לשמוע מה דעתכן על נושא שיעורי הבית בכיתות אלה והאם גם אתן נתקלות בקשיים ?